Livrare gratuită în toată Moldova
Lista de dorințe
  • Nu este nimic

<h2>CEASURI REZISTENTE LA APĂ, SAU CUM SĂ NE CUFUNDĂM LIBER ŞI FĂRĂ RISCURI</h2>
01 Sep 2018
NEOTEMPO | 01 Sep, 2018 | 820

CEASURI REZISTENTE LA APĂ, SAU CUM SĂ NE CUFUNDĂM LIBER ŞI FĂRĂ RISCURI

Ne este cunoscut destul de bun acest sens de incomoditate cînd ne punem pe mâna un ceas nou. Însă, în curînd incomoditatea dispare pe deplin, deci putem uita despre ceasul nostru şi intra în duş sau piscină fără să-l scoatem. Dar apare o altă întrebare: care vor fi consecinţele acestui contact al ceasului Dvs cu apă? Şi sunteţi sigur că puteţi înfrunta probleme eventuale? Pentru a clarifica situaţia şi a preveni pierderi posibile Vă propunem cîteva informaţii utile cu privire la rezistenţa ceasurilor la apă.

 

Rezistenţă la apă e o funcţie care protejează mecanismul ceasului de umiditate. Şi dacă duceţi un mod de viaţă activ, V-ar fi foarte oportun să observaţi dacă ceasul Dvs are inscripţia Water Resistant, ce înseamnă că este rezistent la apă. Inscripţia această se află pe cadranul sau capacul din spate a ceasului. Dacă aceasta lipseşte, evitaţi orice contact al ceasului Dvs cu apă. Drept elementele cele mai vulnerabile faţă de umiditate sunt considerate manivela de întoarcere, capacul din spate, butoanele cronografului şi sticla cadranului.

 

Există diferite niveluri de rezistenţă la apă, ce înseamnă şi diferite niveluri ale siguranţei Dvs

 

Rezistenţă la apă se gradează în diferite niveluri: 30 m, 50 m, 100 m, 200 m, 300 m şi se înseamnă cu literele WR, adică Water Resistant. Cu cât mai înalt e nivelul, cu atât mai rezistent la apă e ceasul Dvs. E de remarcat că semnul WR de 50 m nu înseamnă că se poate cufunda ceasul la adîncimea de 50 m, ci că e capabil să suporte tensiunea de 5 atmosfere (5 ATM). Tot aşa cu acest sens se foloseşte abrevierea ATM (atmosferă fizică, 1 ATM = 10 m) sau denumirea „bar”. De exemplu: 100 WR = 10 bare = 10 atm = 100 m.

-          30 m (3 ATM) – nivel de rezistenţă redus care va rezista doar la contacte cu apă eventuale şi neînsemnate, de pildă, în timp de spălat al mâinilor sau aflându-se sub ploaie măruntă. Feriţi ceasul de şuvoaie de apă directe şi nu-l cufundaţi în apă.

-          50 m (5 ATM) – rezistenţă destulă pentru a lua duş sau înota în piscină, dar totuşi rămîn riscuri anumite. Deci, pentru înot în piscină se recomandă ceasuri cu rezistenţă la apă de la 10 ATM. Precum cu nivel de rezistenţă de 50 m nu se garantează integritatea mecanismului la momentul ciocnirii cu suprafaţa apei sau la mişcări bruşte, cînd creşte tensiunea pe carcasa ceasului.

-          100 m (10 ATM) – o soluţie perfectă pentru cei amatori ai cufundării pînă la trei metri în adîncime.   

-          200 m (20 ATM) şi mai înalt – nivel de rezistenţă special pentru diving, care poate suporta tensiuni acvatice în adîncimile mari. Ceasurile de acest nivel trec sub încercările dure chiar la etape de producere.

 

Mod de îngrijire şi deservire

 

Faptul că citiţi textul de faţă înseamnă că Vă interesează ceasuri de calitate autentică. Căci un ceas calitativ nu e un articol de unică folosinţă, ci un accesoriu preţios, procedaţi conform recomandărilor ce urmează şi astfel puteţi să menţineţi ceasul Dvs în starea normală pe termeni îndelungate.

1.      Controlaţi condiţia căptuşelelor de impermeabilitate şi schimbaţi-le după fiecare 3 ani. Ţineţi minte că sudoare, rezele solare directe şi substanţe cosmetice au influenţă negativă asupra lor.

2.      Evitaţi orice fel de manipulări cu butoane şi manivele în timpul aflării sub apă.

3.      Încît de rezistent n-ar fi ceasul Dvs, nu-l cufundaţi într-o baie cu apă fierbinte şi scoateţi-l neapărat înainte de a intra în sauna: temperatura înaltă poate dăuna condensatori de protecţie.

4.      Feriţi ceasul de şuvoaie de apă şi de săpun. Scoateţi-l înainte de a lua duş.

5.      Evitaţi schimbări bruşte ale temperaturii.

6.      După contact cu apă sărată de mare spălaţi ceasul cu apă dulce pentru a preveni procese de coroziune.

 

Informaţii şi recomandări detaliate privind modelele mai convenabile cu nivel de rezistenţă la apă cerut le puteţi afla în magazinele noastre.

Vă recomandăm

NEOTEMPO, May 16, 2019
29

ОФИЦИАЛЬНАЯ ЛИЦЕНЗИЯ ШВЕЙЦАРСКОЙ КОНФЕДЕРАЦИИ

Швейцарские часы Swiss Military Hanowa - философия бренда, история, качество материалов. Молдова, Кишинев.

NEOTEMPO, Mar 28, 2019
212

TIMEX COLECŢIA PENTRU BĂRBAŢI ŞI FEMEI PRIMĂVARĂ/VARĂ 2019

Новая коллекция 2019 года часов Timex в Молдове, Кишинев. Магазин NEOTEMPO.