Livrare gratuită în toată Moldova
Lista de dorințe
  • Nu este nimic

<h2>STICLE DE CEAS: MINERAL SAU CRISTAL SAFIR?</h2>
22 Sep 2018
NEOTEMPO | 22 Sep, 2018 | 3671

STICLE DE CEAS: MINERAL SAU CRISTAL SAFIR?

De obicei, cînd alegem ceasuri, noi nu observăm care e sticla şi din ce material e produsă, însă e un element al construcţiei foarte important care protejează ceasul şi formează aspectul lui estetic. Deaceea, trebuie să acordăm atenţia acestui element, îndeosebi dacă suntem activi şi ne pasă condiţia ceasurilor noştri.

 

Sticle de ceas, Clasificarea

 

Privind material sticlele de ceas pot fi clasificate:

 

1.      Plexiglass – un tip de plastic ieftin, uşor şi transparent. E rezistent la spargeri, dar se zgârie uşor. Se poate fi şlefuit, însă cu timpul nu e ferit de tulburare.

 

2.      Sticle din cristal mineral – tipul de sticle cel mai răspîndit datorită calităţii şi accesibilităţii. De obicei echipează ceasurile din clasa medie. De regulă, capacul din spate a acestui ceas e marcat cu inscripţia CRYSTAL GLASS. Uneori sticle de acest tip sunt tratate cu substanţe de rezistenţă la zgârieturi şi şocuri externe.

 

3.      Sticle din cristal safir – tipul de sticle cel mai scump şi cel mai rezistent la zgârieturi, mai solid fiind numai diamantul. În acelaşi timp, e mai supus la spargeri decât sticle din plexiglass sau cristal mineral. Sticle din cristal safir echipează ceasurile din clasa premium, pe capacul din spate sau pe cadranul având marca SAPPHIRE sau SAPPHIRE CRYSTAL.

 

4.      Sticle de tip combinat – reprezintă combinaţia de două straturi: unul gros din cristal mineral şi altul subţire din cristal safir. Combinaţia permite să se obţină duritatea cristalului safir la preţ mai scăzut.

 

 

Cum să alegem?

 

Pentru a determina tip de sticlă la un ceas concret trebuie să strîngem în mână ceasul cu cristal mineral şi cel cu cristal safir unul după altul: cel cu cristal safir o să se încălzească mai lent.

 

De asemenea sticle de ceas pot avea diferite forme (rotunde /lunette şi fasonate /shaped crystal), profiluri (plate, sferice, în forma de lentilă şi în forme mai complexe) şi diferită grosime. Ultimele 2 caracteristici sunt mai remarcabile pentru cei care practică diving. În această privinţă sticlă trebuie să aibă grosimea minim 1,2 mm şi forma convexă, ceea ce permite să repartizeze egal tensiunea pe suprafaţa ceasului.

 

Căutaţi-vă ceasurile conform cerinţelor Dvs prioritare şi alegeţi o variantă care s-ar conforma fiecăreia.

 

Atenţie!

Fiţi atenţi la sticlă de ceas şi feriţi-o de şocurile directe. Ştergeţi sticla numai cu stofă moale. În caz de spargerea sticlei, opriţi ceasul pentru a proteja mecanismul şi daţi-l imediat în centrul oficial de servicii. 

Descoperi

Vă recomandăm

NEOTEMPO, Dec 06, 2019
486

Prinde aripi la NEOTEMPO cu LiberCard de la MAIB!

Prinde aripi la NEOTEMPO cu LiberCard de la MAIB!

NEOTEMPO, Oct 08, 2019
635

Colecție Noua de ceasuri Timex Toamna / Iarna 2019

O nouă colecție de ceasuri Timex toamna / iarna 2019. Moldova, Chișinău. Cumpărați NEOTEMPO.

NEOTEMPO, Sep 25, 2019
733

Colecția de ceasuri Lecaré cu carcasă pătrată de la Pierre Lannier

Un ceas într-o carcasă pătrată din colecția Lecare de Pierre Lannier. Deja este pe stoc la NEOTEMPO. Chișinău, Moldova.