Livrare gratuită în toată Moldova
Lista de dorințe
  • Nu este nimic

<h2>TAHIMETRU: SCALĂ DE INDICAŢII UTILE</h2>
03 Sep 2018
NEOTEMPO | 03 Sep, 2018 | 1057

TAHIMETRU: SCALĂ DE INDICAŢII UTILE

Poate că deja aţi observat o scală pe cadranele multor ceasuri de mână moderne. E tahimetru. Se notifică cu inscripţia „Tachymeter” şi notele „60” vizavi de „12 ore” şi „120” vizavi de „6 ore”. Mai frecvent tahimetrul se utilizează împreună cu cronograf şi mereu stă nemişcat, totuşi permitindu-ne să calculăm cu uşurinţă viteza mişcării noastre. Dacă vă întrebaţi cum e posibil asta, veţi descoperi că aici nu e nimic complicat.

 

Cum funcţionează tahimetrul?

 

Cu tahimetrul se calculează viteza pe baza timpului întrebuinţat la parcurgerea anumitei distanţe. Deci, se foloseşte formula cunoscută tuturor chiar din anii şcolari – pentru a determina viteza mişcării, trebuie luate timpul şi distanţa.

Ca unitate de distanţă putem lua kilometrul, mila marină sau geografică. Timpul îl calculăm cu ajutorul cronografului (butonul mai sus de manivela de întoarcere) sau acului secundar.

 

De exemplu, aveţi să calculaţi viteza mişcării cu automobil sau bicicletă.

Pentru aceasta e necesar:

 

  1. Să activaţi cronograful sau începeţi măsurarea de la momentul ajungerii acului secundar la poziţia 0.
  2. După parcurgerea distanţei de 1 km opriţi cronograful sau notaţi poziţia acului secundar faţă de tahimetru: pe scală se va indica viteza mişcării Dvs în km/h.

Încă o opţiune utilă a tahimetrului constă în posibilitate de a măsura productivitatea muncii. Ţinându-vă de regulele menţionate, porniţi cronograful la calculul timpului întrebuinţat de un muncitor pentru a produce un articol, şi atunci productivitatea muncii lui va fi exprimată în numărul articolelor produse de el în timp de 1 oră. 

Descoperi

Vă recomandăm

NEOTEMPO, May 16, 2019
364

SWISS MILITARY HANOWA ESTE UN BRAND CARE A TRECUT CU SUCCES CERTIFICAREA CONFEDERAȚIEI ELVEȚIENE

Швейцарские часы Swiss Military Hanowa - философия бренда, история, качество материалов. Молдова, Кишинев.

NEOTEMPO, Mar 28, 2019
422

TIMEX COLECŢIA PENTRU BĂRBAŢI ŞI FEMEI PRIMĂVARĂ/VARĂ 2019

Новая коллекция 2019 года часов Timex в Молдове, Кишинев. Магазин NEOTEMPO.